פְּסִיכוֹתֵרַפְּיָה (טיפול נפשי או טיפול רגשי) היא טיפול בהפרעות, משברים ומצוקות נפשיות. מטרת המטפל (הפסיכותרפיסט) היא בדרך כלל לעזור לאדם לשנות, לשפר או להתגבר על קשיים בחייו. פסיכותרפיסטים יכולים להיות : פסיכולוגים, פסיכיאטרים, עובדים סוציאליים, או כל מטפל שעברה הכשרה לעסוק בפסיכותרפיה. לא תמיד "תעודת כשרות" של המדינה מבטיחה את איכות המוצר, אבל בעיניי, בתחום העדין הזה של בריאות הנפש, מומלץ תמיד לבדוק שלמטפל יש איזשהו רישיון לעסוק בתחום.
שיטות הטיפול הפסיכותרפי הן מגוונות וכוללות סוגים רבים של טיפולים: טיפול פרטני, טיפול משפחתי, טיפול מערכתי, ועוד ועוד. הגישות השונות יכולות כמובן לחלוק ביניהם רכיבים טיפוליים אבל חלקן בפירוש אינן דומות האחת לשניה.
אז איך יודעים באיזה טיפול כדאי לבחור? במאמר על בחירה בטיפול נסקור שני סוגי טיפול פופולארים ונבחן את ההבדלים ביניהם בהקשר של הטיפול בדיכאון: הטיפול הפסיכודינמי והטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי.
בפסיכוVלוג אפשר לצפות בהרצאה שמתבססת בחלקה על הרשומה הזאת. אמנם מדובר בהרצאה ארוכה מהרגיל (הו לא! 20 דקות ) אבל מדובר בהרצאה משעשעת וקולחת מאירוע השקת הספר של ד"ר אמי שופמן: 'נפש האדם בראי הספרות'.